3 coupé značky Škoda, ktoré sa nikdy nedostali na výrobnú linku

Blog > 3 coupé značky Škoda, ktoré sa nikdy nedostali na výrobnú linku

05.12.2015

3 coupé značky Škoda, ktoré sa nikdy nedostali na výrobnú linku

V histórií českej Škodovky môžeme nájsť hneď niekoľko významných modelov. Čo sa však stalo s tými, ktoré sa nikdy nedostali do sériovej výroby?

Škoda Favorit Coupé

Ešte pred revolúciou inžinieri z mladoboleslavkého závodu premýšľali ako obohatiť už tak úspešného Favorita. V tedajšom Československu sa jednalo o skutočne revolučný automobil s radou moderných prvkov a na tú dobu s revolučným dizajnom. Do výroby sa dostalo niekoľko verzií, naznámejšie sú: Favorit, kombi Forman, Pick-up či cabrio MTX, ktorý je dnes naozaj raritou. Málokto však vie, že sa uvažovalo aj o verzií Coupé, ktorá sa však nikdy nedostala na československé cesty. Záujem o túto verziu by pravdepodobne bol, dnes môžeme len špekulovať, prečo túto trojdverovú raritu nájdeme iba v technických múzeách.

Škoda Tudor

Vráťme sa do roku 2002, na autosalóne v Ženeve sa predstavila Škoda Tudor. Všetci v tej dobe považovali za hotovú vec zaradenie moderného a luxusného coupé do výroby. Nikdy sa to však nestalo. Pri prvom pohľade musí byť každému jasné, že Tudor vychádzal z nového Superbu, ktorý mal pozitívne ohlasy od verejnosti. Pri nostalgickom pohľade je škoda, že sa Tudor nezačal nikdy vyrábať. V dnešnej dobe by sa jednalo o veľmi žiadaný ojazdený automobil hlavne medzi mladými vodičmi.

Škoda Vision C

Nejde jednoznačne tvrdiť, či Vision C zostane prototyp navždy. Minulý rok sa v rámci ženevského autosalónu predstavil prvý kus tohto naozaj "ostrého" coupé a spravilo veľký dojem. Na prvý pohľad je rozoznať nový dizajn, ktorý nemôžeme spájať so žiadnym iným automobilom. Škodovka zvolila ostré hrany, športový a agresívny vzhľad. Zo všetkých troch našich prototypov má však Vision C ešte reálnu šancu na zaradenie do výrobného procesu. Posledné mesiace sa hovorí o záujme Číny, avšak aj miestny trh by určite nezostal pozadu. Spomeňte si napríklad na verziu Passata CC, ktorý oživil ponuku koncernového Volkswagenu.

Komentáre

Zatiaľ žiadne.
Navštívte našu predajňu v Trenčíne
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - všetko pre vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pi: 09:00 - 17:00
So - Ne: Zatvorené
   2010 - 2024    SGL cars