5 najväčších držiakov alebo autá, ktoré budú jazdiť večnosť. Patrí medzi ne aj to Vaše?

Blog > 5 najväčších držiakov alebo autá, ktoré budú jazdiť večnosť. Patrí medzi ne aj to Vaše?

05.12.2015

5 najväčších držiakov alebo autá, ktoré budú jazdiť večnosť. Patrí medzi ne aj to Vaše?

5. Volkswagen Passat B5

Piata generácia populárneho Volkswagenu vydržala naozaj veľa. Model prešiel za dobu svojej výroby faceliftom a predával sa v niekoľkých motorizáciach. Vďaka svojej odolnosti bol najpopulárnejší 1.9TDi. Nie nadarmo sa jedná o jedno z najviac stáčaných áut u nás. Na trhu nájdeme kusy, ktoré vydržali nájazd aj milión km.

4. Audi A4

Netreba dlho vysvetlovať, prečo A4 patrí do nášho výberu. Legendárny model nemeckej automobilky zrejme nejde ani zničiť. Ešte dnes nájdeme na cestách automobily, ktoré patria do minulého storočia, respektíve A4 drží jedno prvenstvo, vyrába sa od roku 1994 až po súčasnosť.

3. Volvo V70

Volvo V70 je sympatický kombik vyššej strednej triedy. Jeho prvá generácia bola predávaná od roku 1997. Hoci po našich cestách nejazdí toľko kusov, obľúbenosť si "vé sedemdesiatka" získala predovšetkým pre svoju spoľahlivosť a nezničiteľnosť karosérie. Pravdou je, že Volvo pri výrobe nešetrilo. Je vysoko pravdepodobné, že tohoto Švéda stretneme na cestách aj za pár rokov.

2. Honda Civic 5g a 6g

Nie nadarmo sa hovorí "Japonec na konec". Civic piatej a šiestej generácie vydržal naozaj veľa. Väčšine konkurentov v našom rebríčku hrál do kariet kvalitný naftový motor. Pri Civicu sa jeho majitelia môžu spoliehať na benzínový štvorvalec, ktorý sa vyrábal hneď v niekoľkých verziách. Jedno však majú spoločné, nízku spotrebu a veľmi dobrý výkon. Preto nie je náhoda, že niektoré staršie kúsky stretávame dodnes.

1. Škoda Octavia I

Áno, je tomu tak, vyhráva jednotková Octavia. Mnohí by mohli namietať, že zástupca českej Škodovky nie je ani z ďaleka tak kvalitný ako koncernový brat VW. Niektoré motorizácie (hlavne na začiatku výroby) sa naozaj nepodarili. Montovať staré nevýkonné benzínové motory do ťažkých Octavii bol veľký problém. Často sa vyskytuje na našich cestách a je veľmi obľúbená u motoristov. Koncernový naftový agregát láka do súčasnosti, cena náhradných dielov nie je príliš vysoká a ochota motoristov udržovať v prevádzke aj 15 rokov staré automobily je naozaj veľká.

Komentáre

Zatiaľ žiadne.
Navštívte našu predajňu v Trenčíne
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - všetko pre vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pi: 09:00 - 17:00
So - Ne: Zatvorené
   2010 - 2024    SGL cars