Ako bezpečne prevážať bicykle na dovolenku?

Blog > Ako bezpečne prevážať bicykle na dovolenku?

05.12.2015

Ako bezpečne prevážať bicykle na dovolenku?

Teplých dní stále pribúda a cyklistická sezóna začína.

Vozenie bicyklov v kufri je nebezpečné, pri prudšom zabrzdení môžu ohroziť Vaše zdravie. Ostré časti môžu poškodiť Váš interiér, ale hlavne bicykel veľmi neefektívne znižuje prepravnú kapacitu auta. Fanušíkovia cyklistiky majú v zásade dva hlavné spôsoby ako previesť bicykel mimo interiéru alebo kufra. 

Strešný nosič

Strešný nosič najmenej zaťaží rozpočet, nebráni prístupu ku kufru a nepotrebuje ťažné zariadenie. Na streche odveziete aj štyri bicykle, ale pripravte sa na vyššiu spotrebu a hluk na diaľnici. Auto s bicyklami na streche je citlivé na bočný vietor a nezmestí sa do garáže.

Základný údaj, ktorý musíme vziať do úvahy je dodržanie nosnosti strešného nosiča. Preprava bicyklov na streche si vyžaduje samotný nosič bicyklov a základný strešný nosič s priečkami, na ktoré sa namontuje. Základný strešný nosič nájde svoje využitie aj cez zimu na nosič lyží alebo pre autoboxy.

Vyhľadajte si Vaše vozidlo v našom prehliadači a ten Vám vyhľadá vhodný nosič priamo na Vaše vozidlo.

Nosič na ťažné zariadenie

Aj pri týchto nosičoch je nosnosť dôležitým faktorom. Podstatným je údaj o maximálnej hmotnosti, povolenej v zvislom smere na guľu ťažného zariadenia. Pri tomto spôsobe prepravy bicyklov spotreba sa príliš nemení ako pri strešnom nosiči. 

Pri inštalácií nosiča na ťažné zariadenie je potrebné zadnú ŠPZ pripevniť na nosič, ak tak neurobíte hrozí Vám pokuta. Jednou z výhod nosiča na ťažné zariadenie je jeho kompaktný formát v zloženom stave.

K najbežnejším typom nosičov na bicykle je strešný nosič. Jeho hlavnou nevýhodou je zavesenie bicykla až na strechu auta. Pre jednoduchšie uchytenie a menej fyzicky náročné, využite strešný nosič na ťažné zariadenie.

Komentáre

Zatiaľ žiadne.
Navštívte našu predajňu v Trenčíne
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - všetko pre vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pi: 09:00 - 17:00
So - Ne: Zatvorené
   2010 - 2024    SGL cars