Auto potrebuje pred zimou poriadnu údržbu. Postarajte sa oň!

Blog > Auto potrebuje pred zimou poriadnu údržbu. Postarajte sa oň!

29.11.2015

Auto potrebuje pred zimou poriadnu údržbu. Postarajte sa oň!

Údržba auta pred zimou je základná vec, ktorú by ste mali spraviť precízne. Neberte to ako povinnosť, skôr ako samozrejmosť, pri ktorej venujete autu trochu času. Ono vás na oplátku bezpečne dovezie do cieľa.


Čo zvládnete skontrolovať doma?

V servise vám skontrolujú všetko, čo potrebujete, no na niektoré veci si vystačíte aj sami. V prvom rade skontrolujte zimné pneumatiky. Výška dezénu by mala byť minimálne 4 mm.

Tlak v pneumatikách

Pneumatiky potrebujú dostatočne priliehať na povrch vozovky. Ak je tlak v penumatikách príliš nízky alebo vysoký, vaša pneumatika sa môže poškodiť. Pri nižšom tlaku sa dokonca zvyšuje spotreba paliva. Pri vyššom tlaku sa zároveň zvýši aj opotrebovanie nápravy a tlmičov.

Stierače

V chladnom počasí často prší alebo sneží. Sklá na aute sú špinavé, preto si na zimu vymeňte staré stierače za kvalitnejšie. Nezabudnite do nádobky na kvapalinu do ostrekovačov nalievať nemrznúcu zmes.

Autobatéria

Skontrolujte stav batérie. Dobite ju, ak si to vyžaduje. Batérii neprospieva, keď auto dlho stojí na mieste bez naštartovania. Pokiaľ autom nebudete jazdiť dlhšiu dobu, odpojte autobatériu a vyhnete sa problémom so štartovaním.

Karoséria

V zime karoséria auta bojuje s chemickými prostriedkami, ktoré sa nachádzajú na vozovke (posypová soľ). Zájdite s autom do autoumývarne a nechajte ho poriadne vyčistiť od týchto škodlivín. Zabránite tak korózii plechu a oxidácii laku. Dobrým riešením je aj pravidelné voskovanie karosérie. Znížite pravdepodobnosť jej poškodenia.

Základom je zimná výbava

Aby ste boli pripravení naozaj na všetko, vo vašom vozidle nemôže chýbať škrabka na okná, metlička, lopatka, rozmrazovač zámkov (noste ho pri sebe, nenechávajte ho v aute, inak by vám veľmi nepomohol), deka, rukavice, reťaze, nemrznúca zmes do ostrekovačov, baterka a ťažné lano.


Tieto veci zverte do rúk kvalitného servisu

Chladiaca zmes do motora – v servise vám skontrolujú celú chladiacu sústavu, termostat a vymenia chladiacu kvapalinu, ak je to potrebné. Okrem chladenia kvapalina zabráni aj zamrznutiu a hrdzaveniu chladiča.

Komentáre

Zatiaľ žiadne.
Navštívte našu predajňu v Trenčíne
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - všetko pre vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pi: 09:00 - 17:00
So - Ne: Zatvorené
   2010 - 2024    SGL cars