Čo by ste mali vedieť o autoboxoch?

Blog > Čo by ste mali vedieť o autoboxoch?

29.11.2015

Čo by ste mali vedieť o  autoboxoch?

Autoboxy poznajú najmä športovci, ktorí si do nich ukladajú lyžiarsku výstroj alebo snowboardy. Ale prečo si ľudia nezadovážia len strešné nosiče? Pretože autoboxy majú niekoľko výhodných vlastností – neslúžia len na prenos športového náradia, ale aj na batožinu a  vlastne na čokoľvek, čo vás napadne.

Vaše veci sú ochránené

Nezmoknú a  ani sa nepoškodia. Okrem toho si batožinu upevníte pomocou popruhov, ktoré sa nachádzajú vo vnútri. Zabrániť pohybu prepravovaného nákladu sa môže aj priečkami, ktoré sa dajú vložiť do niektorých typov boxov. Vďaka nim si môžete byť istí, že sa zníži pravdepodobnosť pohybu prepravovaných vecí a  zvýši sa ich ochrana. Nevýhodou priečok ale je, že zmenšia priestor v  boxe.

Cena sa rovná kvalite

Lacnejšie boxy sa vyrábajú z  polystyrénu. Pokiaľ ste ochotní zaplatiť si za lepšiu kvalitu a  kúpiť si odolnejší materiál, zvoľte radšej ABS plast. Hrúbka stien je v  rozmedzí troch až piatich milimetrov. Dizajnové prevedenie je rôzne, no prevažuje strieborná a  čierna farba. Pod kvalitou si predstavujeme aj zabezpečenie vašich vecí pred krádežou. Otvoreniu sa zabráni zámkom, ktorý je súčasťou všetkých autoboxov.

Ako ho pripevniť na auto?

Nemusíte sa báť, samotnú montáž zvládnete spraviť aj sami, no potrebujete na ňu strešný nosič. Existuje niekoľko druhov upevňovania. Ten jednoduchší dokážete pripevniť bez akéhokoľvek náradia – hovoríme o rýchloupínacom systéme. To je tá praktickejšia voľba. Potom už zostáva len možnosť pripevniť box ručne, napr. pomocou uzamknuteľných príchytiek, oceľových laniek alebo oceľovým strmeňom. V  každom prípade je nutné postupovať podľa návodu na použitie.

Nová vec na vašej streche – nové pravidlá

  • Kontrolujte, či neprekračujete maximálne zaťaženie strechy.

  • Auto je odteraz vyššie, dajte si pozor, aby ste na to nezabudli, napr. pri vchádzaní do garáží.

  • Pripevnenie veľkého boxu na auto ovplyvňuje jeho správanie, jazdite preto opatrnejšie. Taktiež zvyšuje hlučnosť auta pri rýchlejšej jazde.

  • Nebuďte prekvapený, ak vaša ručička na tachometri začne klesať rýchlejšie – box na vašej streche totiž zvyšuje spotrebu.

  • Autoboxy si môžete za poplatok aj zapožičať.

  • Pri zlej montáži alebo zle vybranej veľkosti boxu sa vám nemusia dobre otvárať zadné dvere na aute. Box musí byť umiestnený v strede strešných nosičov.

Komentáre

Zatiaľ žiadne.
Navštívte našu predajňu v Trenčíne
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - všetko pre vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pi: 09:00 - 17:00
So - Ne: Zatvorené
   2010 - 2024    SGL cars