Čo urobiť, aby sa vám v zime jazdilo jednoduchšie?

Blog > Čo urobiť, aby sa vám v zime jazdilo jednoduchšie?

29.11.2015

V zime sa stretáme s viacerými nástrahami ako sneh, ľad, silný vietor a nízke teploty. Preto by vo výbave vodiča nemali chýbať snehové reťaze a zimná clona masky. Povieme si, prečo sú tieto dve veci pre nás výhodné.

Na zľadovatenej ceste ľahko dostanete šmyk. Potom je problém auto skorigovať tým správnym smerom. Ak sa chcete takýmto situáciám vyvarovať, mali by ste so sebou voziť zimné reťaze. Vodiči, ktorí jazdia po náročných terénoch, by nad kúpou reťazí nemali vôbec váhať.

Čo všetko zvládnu oceľové reťaze

Pri kúpe snehových reťazí sa môžete rozhodovať medzi klasickými oceľovými alebo novšími textilnými snehovými reťazami. Na oceľové reťaze sa môžete vždy spoľahnúť, pretože sú vhodné aj do náročných terénov, kde je problém sa dostať.

Snehové reťaze THULE Easy-fit CU-9 070 pre Alfa Romeo 147 18

Po nasadení reťazí by ste sa mali na aute previesť aspoň 50 metrov, a potom ich opäť skontrolovať. Reťaze musia obopínať pneumatiky tak, aby príliš netlačili na dezén, ale zároveň, nemôžu byť príliš voľné. Snažte sa nájsť zlatú strednú cestu.

Textilné reťaze si tiež nájdu svojich fanúšikov

Druhou možnosťou sú textilné reťaze, inak nazývané aj „snehové ponožky”. Sú modernejším riešením, no využijete ich najmä pri suchom snehu. Majú dobrý záber a pomôžu vám rýchlo sa dostať z nepríjemných situácií. Pokiaľ ale plánuje lyžovačku v horách, kde je terén náročnejší a stúpanie strmé, zadovážte si radšej oceľové reťaze.

Textilné reťaze si obľúbili vodiči športových áut s nižším podvozkom, pretože im nepoškodia blatníky ani lak. Výhodou je aj ich bezproblémové nasadenie, ktoré zvládne každý behom chvíľky. Reťaze už nemusíte dodatočne upravovať alebo kontrolovať. Vďaka samodopínaciemu systému sa prispôsobia pneumatikám sami.

So zimnou clonou masiek sa auto zahreje rýchlejšie

Ďalším skvelým pomocníkom v zime sú zimné clony masiek. Dokážu obmedziť prúdenie chladného vzduchu do chladiča, a tým skrátia dobu zahriatia motora. Nie je to ale ich jediný účel. V zime nás trápia kamienky, ktoré sa odrážajú od cesty a padajú na karosériu. Tak vzniknú poškodenia na laku alebo praskliny na skle. Maska clony ochráni chladič pred kamienkami a aj nečistotami.

Clony masiek nie sú prežitok!

Clony masiek nie sú prežitok!

SGLcars – to pravé pre vašu jazdu

Upevnenie zimnej clony masky je naozaj jednoduché. Stačia vám dve skrutky. Podľa potreby si môžete zadovážiť hornú alebo dolnú clonu, ktoré vyberáte na konkrétny typ auta. Všetky sú vyrobené z bezpečnej plastickej hmoty. V e-shope sglcars.sk nájdete zimné clony masiek v rôznych farbách a v štýlovom prevedení, ktoré vaše auto skrášlia a dodajú mu lepší vzhľad.

U nás nájdete aj snehové reťaze, ktoré sa postarajú o bezproblémovú jazdu na snehu. Vyskúšajte kvalitnú značku THULE a vaše reťaze sadnú na pneumatiky ako uliate. Tím SGLcars vám rád pomôže pri ich výbere.

Komentáre

Zatiaľ žiadne.
Navštívte našu predajňu v Trenčíne
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - všetko pre vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pi: 09:00 - 17:00
So - Ne: Zatvorené
   2010 - 2024    SGL cars