Dosť už bolo alergií

Blog > Dosť už bolo alergií

29.11.2015

Vedeli ste, že...

Pomenovanie peľový filter má svoje opodstatnenie. Jeho úlohou je zachytávať mikrometrické čiastočky peľu, prachu a iných nečistôt, filtrovať mikroorganizmy, ktoré tvoria zápach, a chrániť klimatizačné zariadenie. Poznáme dva druhy peľových filtrov, ktoré majú trochu odlišné funkcie:

  • Štandardný – tento klasický typ filtra zachytáva nečistoty, prach, sadze, ktoré sa dostávajú do kabíny auta, no nedokáže zastaviť najmenšie peľové čiastočky, preto nie je dokonalým pomocníkom pre alergikov.

  • Uhlíkový – svojou konštrukciou je dôkladnejší, pretože jeho uhlíková vrstva dokáže zastaviť aj tie najmenšie čiastočky peľu, nečistôt, a dokonca absorbuje aj časť výfukových plynov. Okrem toho pomáha redukovať nepríjemné zápachy vo vozidle.

Nájdite si nový palivový filter do vášho auta.

Výmene sa nevyhnete

Dnes už majú skoro všetky nové autá peľový filter. Dôležitá je jeho výmena v pravidelných intervaloch. Životnosť filtra zavisí od typu auta a najazdených kilometrov. Vo väčšine prípadov sa mení po 15 000 km alebo po roku jazdenia. Po čase sa filter zanesie nečistotami a baktériami, čím sa môže znížiť kvalita vzduchu v aute, účinnosť klimatizácie, objaví sa nepríjemný zápach a v niektorých prípadoch sa vám môžu začať zahmlievať sklá v aute. Ak spozorujete niektoré z týchto príznakov, je tu pravdepodobnosť, že filter sa musí vymeniť.

Aj motor musí „dýchať”

Nečistôt z vonkajšieho prostredia vás zbaví aj vzduchový filter. Zjednodušene by sme mohli povedať, že motor cezeň „dýcha”. Je totiž umiestnený na saní motora a jeho úlohou je chrániť motor tak, že čistí nasávaný vzduch od častíc, ktoré by ho mohli poškodiť. Vďaka nemu motor funguje, ako má. Znečistenie vzduchového filtra by zamedzilo prísun vzduchu do motora, čo by mohlo spôsobiť:

  • nesprávne spaľovanie motora

  • zníženie výkonu motora

  • zvýšenie hlučnosti

  • zvýšenie spotreby paliva

  • vyššie namáhanie turba

Výmena vzduchového filtra závisí od typu auta a počtu najazdených kilometrov. S výmenou filtra by ste sa mali obrátiť na autorizovaný servis. A kde nájdete filter vhodný práve do vášho auta? E-shop SGLcars.sk má široký výber peľových, vzduchových, ale aj palivových, olejových a K&N filtrov. Určite tam nájdete, čo potrebujete, a tak vyriešite všetky problémy, ktoré vás počas jazdy v aute trápili.

Nájdite si chvíľu na čistenie

Ak chcete predĺžiť životnosť filtra, máme pre vás typ, ako to urobiť. Pomôže vám dezinfekcia, ktorá predĺži a zlepší jeho funkčnosť. SGLcars.sk ponúka K&N čistiacu sadu, ktorá obsahuje chemické čistidlo vzduchového filtra a impregnačný olej. Sú vhodné pre akékoľvek športové a vzduchové filtre. S týmito produktmi si budete s rodinou a priateľmi užívať bezproblémovú jazdu na vašom vozidle, pri ktorej vám alergia nebude robiť problém.

Komentáre

Zatiaľ žiadne.
Navštívte našu predajňu v Trenčíne
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - všetko pre vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pi: 09:00 - 17:00
So - Ne: Zatvorené
   2010 - 2024    SGL cars