Jarné kontroly v servisoch z vás vytiahnu peniaze!

Blog > Jarné kontroly v servisoch z vás vytiahnu peniaze!

15.02.2016

Jarné kontroly v servisoch z vás vytiahnu peniaze!

Každý z vás zrejme vie, o čom je reč. Automobilky sa predbiehajú v jarných akciách, kde zaručujú kontrolu vozidla po zime zdarma alebo za mierny poplatok. Aká je však realita?

Prehliadka zdarma, oprava za peniaze

Najčastejším lákadlom je určite prehliadka zdarma. Príde vám pozvanie, že ako majiteľ vozidla XY sa môžete dostaviť do autorizovaného servisu a tam bez nákladov spravia prehliadku vašeho vozidla. Háčik však nastáva v tom, akým spôsobom tieto servisy k jarným akciám pristupujú. Aj cez vaše presvedčenie, že máte auto v dobrej kondícií, servisy bežne vyhľadajú mnoho nedostatkov, ktoré je treba opraviť a keďže je už Vaše auto "na zdviháku", väčšinou vás k tomuto kroku presvedčia.

Preto odporúčame poradiť sa najskôr s Vašim mechanikom, ktorý objektívne zhodnotí stav Vašeho vozidla a vymení iba tie komponenty, ktoré si výmenu naozaj vyžadujú. Samozrejme je najdôležitejšie neohroziť bezpečnosť seba, posádky a ostatných účastníkov cestnej premávky, avšak podľahnúť marketingovému triku, že je na aute vlastne všetko zlé, tiež nie je riešením. Objektívnosť je teda na mieste.

Čo dokážeme svojpomocne?

Niektoré úkony dokonca zvládneme sami, nefunkčné súčiastky môžete dokúpiť aj u nás. Patrí medzi ne napr.:

- kontrola stieračov

- výmena batérie

- kontrola motorového oleja

- kontrola povinnej výbavy

- čistenie motoru

Komentáre

Zatiaľ žiadne.
Navštívte našu predajňu v Trenčíne
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - všetko pre vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pi: 09:00 - 17:00
So - Ne: Zatvorené
   2010 - 2024    SGL cars