Prečo si zadovážiť nosič lyží a čo by ste o ňom mali vedieť?

Blog > Prečo si zadovážiť nosič lyží a čo by ste o ňom mali vedieť?

05.12.2015

Prečo si zadovážiť nosič lyží a čo by ste o ňom mali vedieť?

Neupevnené lyže v aute sú riziko

Voziť lyže alebo snowboardy v interiéri auta je nebezpečné. Pri prudšom zabrzdení sa z nich môžu stať nástroje, ktoré ohrozia vaše zdravie. Okrem toho vám v aute zaberú naozaj veľa miesta. Lyže by mali byť poriadne pripevnené na strešnom nosiči.

Aké nosiče použiť?

Strešný nosič lyží si vyberajte aj podľa toho, koľko lyží alebo snowboardov potrebujete prevážať. Základný typ nosiča je určený pre štyri páry lyží alebo dva snowboardy. A ako to funguje? Nosič sa otvorí a vy na jeho spodnú časť položíte lyže. Nosič zavriete a lyže v ňom zostanú pevne zovreté. Výhodou niektorých nosičov je, že sa dajú vysunúť do strany a vy sa nemusíte trápiť s ich pripevňovaním na strechu.

Každý správny nosič lyží by mal mať zabudovaný zámok, ktorým lyže uzamknete priamo k nosiču. Takto sa nemusíte báť, že by vám niekto lyže z auta ukradol a môžete auto nechať bez dozoru. Existuje aj magnetický nosič, ktorý vám na aute nezaberie veľa miesta. Pred tým, ako ho pripevníte na auto, musíte strechu auta očistiť od námrazy alebo iných nečistôt. Udrží sa na streche aj pri vyššej rýchlosti.

S akými výhodami alebo nevýhodami sa môžete stretnúť?

Výhodou nosičov lyží je rýchle upevnenie na vozidlo a jednoduché používanie. Máte naozaj veľký výber, pretože existuje množstvo typov nosičov lyží alebo snowboardov. Vyberiete si presne ten, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám. Ceny nosičov sú rozdielne v závislosti od značky alebo funkcií nosiča.

Nevýhodou je, že lyže nie sú na streche auta ochránené. Musia teda znášať všetky vplyvy počasia. Ak by ste chceli mať svoje lyže prikryté, zadovážte si strešný box, do ktorého lyže schováte. Okrem nich sa vám tam zmestí napríklad aj batožina. Nebuďte ale prekvapení, ak pri vyššej rýchlosti spozorujete zvýšenú spotrebu a taktiež hlučnosť. Strešný box aj nosič zvyšujú odpor vzduchu, preto ak ho po zime nebudete používať, z auta ho odmontujte.

Skvelý výber v e-shope SGLcars.sk

SGLcars má pre vás pripravenú širokú ponuku strešných nosičov. S nimi odveziete na aute lyžiarsku výbavu celej vašej rodinky. V ponuke sú strešné nosiče s kľúčom, ale aj magnetické nosiče lyží, ktoré sú vhodné pre vozidlá so zakrivenou strechou a skleným strešným oknom. Výber hladajte na stránke: 

Nosiče lyží 

Komentáre

Zatiaľ žiadne.
Navštívte našu predajňu v Trenčíne
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - všetko pre vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pi: 09:00 - 17:00
So - Ne: Zatvorené
   2010 - 2024    SGL cars