Recenzia: Yakima JustClick 3

Blog > Recenzia: Yakima JustClick 3

04.06.2020

Recenzia: Yakima JustClick 3

S kapacitou pre tri bicykle, zadnými svetlami a možnosťou naklonenia pre ľahší prístup k zadnej časti automobilu pokrýva Yakima JustClick 3 všetky základné potreby pre bezpečný prevoz bicyklov.

Foto: Justin Walker Zdroj: www.australiangeographic.com.au

Hľadáte spôsob, akým previezť vaše rodinné bicykle na výlet do prírody? Nehľadajte ďalej! Tento kvalitný nosič bicyklov od spoločnosti Yakima je všetko, čo potrebujete.

Prevoz bicyklov na víkend, alebo aj na dlhší únik z mesta, sa u mnohých ľudí spája s nepríjemným pocitom prinajmenšom mierneho znepokojenia. Doteraz bolo totiž vždy potrebné dôkladne zbaliť veci a uložiť ich do auta ešte predtým, než sa nasadil nosič na bicykle. Tomu je však koniec! S Yakima JustClick 3 už môžete nakladať bicykle bez toho, aby ste si úplne vyblokovali batožinový priestor v aute. 

Tento nosič bicyklov dokáže prepraviť tri až štyri bicykle a navyše majiteľovi nebráni ani v prístupe do zadnej časti batožinového priestoru vozidla. Existuje viacero typov nosičov podľa uchytenia k vozidlu od strešných nosičov až po nosiče pripevnené na ťažné zariadenie, ako je to aj v prípade JustClick 3 od Yakima.

 

Schopnosť JustClick 3 sklopiť sa, aj keď sú bicykle stále pripevnené vám zabezpečí ľahký prístup k zadnej časti vozidla za každých okolností. Zdroj: www.australiangeographic.com.au

Yakima je značka, ktorá je synonymom špičkových a odolných nosičov na bicykle. K dispozícii sú modely, ktoré umožňujú nájsť každému majiteľovi vozidla typ nosiča, ktorý vyhovuje jeho konkrétnemu preferovanému spôsobu prepravy bicyklov. 

Na model JustClick 3 ľahko nasadíte dva horské bicykle plnej veľkosti a jeden menší 50-centimetrový bicykel (20"), a dokonca v prípade potreby aj ďalší, štvrtý bicykel, o maximálnej veľkosti 40 centimetrov (16"). Rozšírenie pre štvrtý bicykel je už za príplatok, výhodou je však montáž priamo na Yakima JustClick 3 konštrukciu.

JustClick 3ľahkú konštrukciu s hmotnosťou iba niečo cez 20 kg, ktorá sa dá bez problémov namontovať na ťažnú guľu. Označenie „JustClick“ už v názve naznačuje spôsob, akým sa nosič umiestňuje na ťažné zariadenie, a teda jednoduchým kliknutím. 

Keď je stojan umiestnený na ťažnej guli správne, budete počuť jasný zvuk kliknutia, ktorý znamená správne pripevnenie konštrukcie k ťažnej guli. Na stojane je navyše zelený a červený indikátor, zelená farba signalizuje, že je stojan bezpečne zaistený. 

 

Väčšina štátov vyžaduje, aby bola vaša poznávacia značka a taktiež brzdové svetlá vždy viditeľné. JustClick 3 obsahuje obe tieto funkcie už v štandardnom prevedení. Zdroj: www.australiangeographic.com.au

Konštrukcia nosiča je jedným slovom vynikajúca. Obsahuje integrovaný zámkový systém na zaistenie nosiča k ťažnému zariadeniu, ako aj zamykacie svorky na jednotlivých ramenách. Sklápací mechanizmus umožňuje preklápať nosič Yakima JustClick 3 dozadu vozidla, a to s pripevnenými bicyklami aj bez nich. Aktivuje sa nohou a keď je nosič sklopený, poskytuje dostatok priestoru pre prístup k zadnej časti vozidla.

Užitočnými funkciami nosiča JustClick 3priestor na ŠPZ a tiež integrované brzdové svetlá, pri ktorých sa používa sedempinový plochý konektor. 

JustClick 3 dokáže prepraviť bicykle s maximálnou hmotnosťou 60 kg, čo bude postačovať aj pri preprave masívnejších elektrických bicyklov. Pre zjednodušenie nakladania ťažších bicyklov je k dispozícií aj nakladacia rampa ClickRamp ktorá sa objednáva osobitne.

JustClick 3 sa postará o bicykle s rázvorom kolies až do 1250 mm (prostredníctvom výsuvného podnosu kolies) a šírkou kolies do 83 mm. Nosič je možné ľahko skladovať vďaka integrovaným kolieskam a sklopnému systému zadných obručí.

 

Svorky na ramenách nosiča JustClick 3 sa dajú uzamknúť pre maximálnu bezpečnosť upevnenia bicykla. Zdroj: www.australiangeographic.com.au

JustClick 3 sme testovali 12 mesiacov a je bezchybný. Jediné vylepšenie, ktoré plánujeme uskutočniť, je pridanie adaptéra rozšírenia pre štvrtý bicykel. Jeho odporúčaná predajná cena je 109 EUR. Nie je to lacné, ale je to cena, ktorú sme ochotní zaplatiť za to, že nám daný nosič poslúži ešte veľa ďalších rokov. Podľa nášho názoru je rozšírenie pre 4. bicykel dobrou investíciou najmä pre rodiny obľubujúce cyklovýlety.

Komentáre

Zatiaľ žiadne.
Navštívte našu predajňu v Trenčíne
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - všetko pre vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pi: 09:00 - 17:00
So - Ne: Zatvorené
   2010 - 2024    SGL cars