S bicyklom na aute

Blog > S bicyklom na aute

29.11.2015

1. na strechu auta

To je najpoužívanejší spôsob prenosu bicyklov, možno aj preto, že je cenovo dostupný. Výber takéhoto nosiča závisí od hmotnosti bicyklov, preto nemôzete prekročiť maximálne zaťaženie nosiča, ale ani strechy vozidla. Nezabudnite na to, že na aute potrebujete mať okrem nosiča aj základný strešný nosič s priečkami. Až na ten namontujete nosič na bicykle. Môžete naň umiestniť až štyri bicykle a nezaberie vám to ani kúsok priestoru v aute.

Ak ste rozhodnutý pre strešné nosiče na bicykle, pozrite si našu ponuku.

Nebudťe prekvapení, ak sa vám po namontovaní nosiča zvýši spotreba auta. Spôsobí to zvýšený odpor vzduchu. Problém môže nastať pri snahe dostať bicykel na nosič. Vyžaduje si to fyzickú zdatnosť. A nezabudnite najmä na to, že vaše auto o niečo vyrástlo, tak na to myslite pri vchádzaní do garáže.

2. na piate dvere auta

Keďže tento typ nosiča nie je univerzálny, nemusí byť vhodný práve na vaše auto. Závisí to od typu karosérie. Ak si kúpite tento typ nosiča, budete spokojní s nenáročnou manipuláciou.

Zvládnu ju aj nízke a fyzicky menej zdatné osoby, pretože sa nemusia trápiť s vykladaním bicykla až na strechu auta. Taktiež nie je problém s odvozom niekoľkých bicyklov naraz a ani s vjazdom do garáže, auto sa vám do nej bez problémov zmestí. Ak by sme hľadali nejaké nevýhody, tak je to určite obmedzenie otvárania zadných dverí pri prevoze bicyklov.

Ak ste sa rozhodli pre nosiče bicyklov na zadné dvere, kliknie tu.

3. na ťažné zariadenie

V tomto prípade sa stretáme aj s nosičmi, ktoré sa dajú odklopiť od auta smerom dolu, takže máte voľný prístup do svojho vozidla, aj keď sa na ňom nachádzajú bicykle. Aj tu sa nájdu nejaké tie nevýhody, napríklad máte horší výhľad v spätnom zrkadle. Problém môže nastať pri cúvaní, musíte byť obozretní, aby ste do ničoho nenabúrali. Ak máte na zadných kolesách zásterky, tak je to len plus. Pri jazdení sa bicykle ľahko zašpinia. Každopádne, auto je stabilnejšie s nosičom na ťažnom, než s nosičom na streche.

Ak máte ťažné zaradenie a potrebujete nosič bicyklov na ťažné zariadenie, iste si vyberiete z našej ponuky.  

4. do vnútra auta

Pokiaľ máte dostatočne velké auto na to, aby ste bicykle vložili priamo do vnútra interiéru, mali by ste zvážiť všetky riziká. Ak neprevážate bicykle často, položíte ich auta bez akéhokoľvek upevnenia. To však nie je najlepší nápad, pretože môžete ohroziť svoje zdravie. Ak sa dostanete do dopravnej kolízie, prípadne len prudko zabrzdíte, z bicykla sa stane nebezpečný nástroj. Okrem toho sa môže poškodiť aj samotný bicykel. Ak nevymyslíte iný spoľahlivý spôsob, ako upevniť bicykel vo vnútri auta, použite cyklonosič. Pripevníte naň aj tri bicykle bez toho, aby ste museli odmontovať predné koleso alebo inú časť.

Nezabudnite na to, že pri akomkoľvek nosiči je potrebné jazdiť opatrnejšie. Pri rozhodovaní, aký nosič si zadovážiť, vám vieme poradiť. SGLcars vám pomôže s každou otázkou a ponúkne vám široký výber sortimentu, ktorý vás nesklame.

Komentáre

Zatiaľ žiadne.
Navštívte našu predajňu v Trenčíne
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - všetko pre vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pi: 09:00 - 17:00
So - Ne: Zatvorené
   2010 - 2024    SGL cars