Už dosť drahým servisom! Toto zvládnem sám! Diel 1. výber autobatérie.

Blog > Už dosť drahým servisom! Toto zvládnem sám! Diel 1. výber autobatérie.

29.11.2015

Máte už dosť predražených servisov? Stalo sa vám, že ste chceli niečo opraviť sami, ale nemali ste čas, prostriedky alebo ste skrátka a dobre nevedeli ako na to? Potom ste na správnom mieste!

Autobatéria

Ak je vaša batéria na konci svojej životnosti, práve v zimnom období sa to prejaví najčastejšie. Dlhé ranné štarty sa môžu ľahko premeniť na trvalý odchod vášho akumulátora do večných lovíšť.

V dnešnej dobe spotrebného tovaru nie sú bez-údržbové batérie stavané na dobíjanie, ako sme to poznali predtým. Napriek tomu sa nájdu jedinci, ktorí sa snažia touto metódou ušetriť svoje náklady. Ale predĺženie životnosti je v tomto prípade krátkodobá záležitosť. Asi žiadny výrobca neodporúča túto zastaranú techniku. U starších údržbových batérií predsa len oceníte nabíjačku, prípadne nie je na škodu pridať k povinnej výbave štartovacie káble.

Aké je teda riešenie?

Výmena starej batérie za novú. Ono sa ani nič iného predpokladať nedá, akumulátor vydrží na ďalšie roky a vy sa vyhnete nebezpečenstvu odťahu, ktorý môže s končiacou životnosťou nastať.

Ako si batérie vedú cenovo a akú vybrať?

V pomere k životnosti dnešných batérií, nie je ich cena príliš vysoká. Za nás by sme odporučili osvedčené značky BOSCH, VARTA, EXIDE či BANNER. Vždy sa pozrite do príručky svojho auta! Výrobca spravidla uvádza, aký typ batérie vaše auto potrebuje. Zaujímať vás budú predovšetkým rozmery, napätie (u väčšiny áut 12V), štartovací prúd a kapacita.

Riaďte sa jednoduchými pravidlami:

- dieselové motory potrebujú väčšiu kapacitu ako tie benzínové (70Ah a vyššie!)

- štartovací prúd pre benzínové motory je oveľa nižší ako u tých naftových
(u nafty mnohokrát výrobcovia uvádza 600A vyššie, benzín sa uspokojí väčšinou s rozmedzím 400-500)

- riaďte sa vždy manuálom vášho vozidla
(prípadne skontrolujte parametre predchádzajúcej batérie)

Objednanie

Servis pri objednaní postupuje podobne ako v našom návode, bohužiaľ k cene si priráža maržu. Tomu sa môžete ľahko vyhnúť. Tu nájdete našu aktuálnu ponuku, v prípade otázok na vás čaká kvalifikovaná online podpora (v pravom dolnom rohu stránky).

S nami to zvládnete ľahšie.

Komentáre

Zatiaľ žiadne.
Navštívte našu predajňu v Trenčíne
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - všetko pre vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pi: 09:00 - 17:00
So - Ne: Zatvorené
   2010 - 2024    SGL cars