Zoberte auto do parády a dodajte mu šmrnc s autokozmetikou

Blog > Zoberte auto do parády a dodajte mu šmrnc s autokozmetikou

29.11.2015

Auto ohrozujú vplyvy počasia ako napríklad príliš nízke alebo vysoké teploty, priame slnečné žiarenie, krúpy, dážď a pod. To všetko sa na povrchu auta odzrkadlí a vy musíte zháňať prípravky, ktoré tieto škody napravia. Taktiež sa môže stať, že lak poškriabete kľúčom a ryha je na svete.

Výrobky, ktoré vám skrášlia auto zvonka

Našťastie, na exteriér auta existujú rôzne prostriedky, ktorými dáte všetko do pôvodného stavu. Ak potrebuje váš lak renováciu, siahnite po leštiacej paste. Tá vám zaručí skvelý výsledok. Zacelí všetky škrabance, odstráni nečistoty vďaka brúsnym častiam, ktoré obsahuje, a postará sa aj o oxidáciu.

Máte metalízu alebo nie?

Pri kúpe akéhokoľvek výrobku na ošetrovanie laku si zistite, či je prípravok určený pre automobil s metalízou alebo bez nej. Výrobky pre autá bez metalízy po nanesení na lak zvýšia lesk auta. Okrem pasty existuje aj vosk, ktorý nezanechá na povrchu žiadne biele stopy, iba vyblýskanú kapotu.

Môžete si zakúpiť aj autovosk s korekčnou tyčinkou, ktorá ochráni auto pred UV žiarením. Tyčinku si vyberáte podľa odtieňu farby svojho auta. Takto s ňou prekryjete viditeľné škrabance, ktoré následne zmiznú.

Nezabudnite, že ošetrovanie exteriéru nie je vhodné vykonávať na priamom slnku. Po nanesení ošetrujúceho prípravku by mohli zostať na karosérii nepekné škvrny a fľaky.

Prach v aute nemá čo hľadať

Prístrojovú dosku ošetríte najjednoduchšie sprejmi určenými na odmastenie. Vhodné je zvoliť si sprej s antistatickými vlastnosťami, aby sa na palubovke nehromadili čiastočky prachu. Na zájdený strop existujú prípravky, ktoré ich vyčistia a vytepujú, no vyberajte ich podľa materiálu, ktorý sa na strope nachádza.

Turtle Wax ICE TOTAL INTERIOR CARE čistič interieru 500ml

V interiéri navodíte pocit čistoty aj príjemnou vôňou. Voňavku môžete do auta prakticky umiestniť skoro všade. Je na vás, aké miesto pre ňu nájdete. Môžete ju zavesiť, pripnúť na ventilátor alebo iba položiť na palubnú dosku.

Nedotýkajte sa zahmleného skla rukami

Zahmlievanie skiel je častý, ale veľmi nepríjemný jav. Nikdy však zahmlené sklo neutierajte rukami. Vždy majte pri sebe pripravenú utierku proti zahmlievaniu okien. Tá uvoľní aktívnu látku, ktorá zabráni ďalšiemu roseniu. Taktiež vám pomôže, ak zapnete vetrák nasmerovaný na čelné sklo a pustíte teplý vzduch. Sklo sa odhmlí rýchlejšie.


SGLcars.sk má pre vás pripravené aj výhodné sety určené na čistenie laku, leštenie, na starostlivosť o plátenné strechy a iné. Nájdete tu všetko potrebné pre váš interiér aj exteriér, ale aj výrobky na čistenie motora. Navštívte e-shop SGLcars.sk a presvedčte sa sami v kategórií autokozmetika.

Komentáre

Zatiaľ žiadne.
Navštívte našu predajňu v Trenčíne
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - všetko pre vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pi: 09:00 - 17:00
So - Ne: Zatvorené
   2010 - 2024    SGL cars