Chystáte sa na dovolenku autom? Nezabudnite si ho skontrolovať, aby Vás nič neprekvapilo.

Blog > Chystáte sa na dovolenku autom? Nezabudnite si ho skontrolovať, aby Vás nič neprekvapilo.

05.12.2015

Chystáte sa na dovolenku autom? Nezabudnite si ho skontrolovať, aby Vás nič neprekvapilo.

Azda tým najhorším momentom, kedy sa Vám vozidlo môže pokaziť je na dovolenke. V tej chvíli ste úplne bezradný a Vaša dovolenka sa zmení na nočnú moru. Pozrime sa teda spoločne, ako predísť nepríjemným situáciam.

Olej

Hladina oleja je jedným z najkontrolovanejších faktorov. Skontrolujte si ju pokojne aj sami, pričom by hladina oleja nemala byť vyššia ako je odporúčané množstvo v mierke. Pri niekoľkohodinovej jazde v horúčave je motor značne namáhaný a pre bezpečnú prevádzku je nevyhnutné dobré a kvalitné mazanie. Interval výmeny je štandardne každých 15.000km. Ak Vám pred dovolenkou zostávajú ešte 2 - 3 tisícky neváhajte a olej radšej vymeňte. Vyberte si z našej širokej ponuky značkových kvalitných olejov. 

Chladiaca kvapalina

Chladiaca kvapalina často je veľmi podceňovaná. Určite je lepšie, aby ste si ju doplnili ešte pred dovolenkou, ako keby ju potom dopĺňate vodou. 

Svetlá

Či už máte inštalované denné svietenie alebo nie, rozhodne si skontrolujte, či svetlá aj skutočne svietia. Neraz sa totiž stane, že žiarovky v svetlách nie sú dostatočne upevnené. 

Akumulátor

Nevyhnutným článkom vozidla je aj schopný akumulátor. Znamená to teda, že batéria musí byť v optimálnej forme a nemala by byť príliš stará. Najmä počas zimy dostala zabrať a preto je vhodné radšej akumulátor vymeniť za nový. Ak by ste totiž nechali starý akumulátor a zapnutú autochladničku alebo iné zariadanie bez toho, aby bol dlhšie naštartovaný motor, je dosť možné, že už nenaštartuejte sami, ale za pomoci iného vozidla.

Pneumatiky

V zahraničí je najmenšia povolená hĺbka dezénu spravidla väčšia, ako je to v prípade Slovenska. Opotrebované pneumatiky majú vplyv aj na tlmiče a zlú geometriu náprav. Veľmi dôležité je aj odmeranie tlaku v pneumatikách a ich správne nahustenie. Nesprávne nahustené pneumatiky nie sú až tak priľnavé k vozovke, sú schopné predĺžiť brzdnú dráhu a znížiť samotnú životnosť pneumatík. Vyberte si z našej ponuky kompresorov pripojením na autozapaľovač.

Povinná výbava

Skontrolujte si zákony o povinnej výbave v jednotlivých krajinách, aby Vás nič neprekvapilo. Najdôležitejšia je autolekárnička (textilnáplastová), rezerva poprípade dojazdovka alebo opravná sada na pneumatikyhomologizovaný trojuholníkvestakľúč na skrutky a zdvihák. V Chorvátsku je v povinnej výbave aj hasiaci prístroj. V našej ponuke máme hasiaci prístroj 1kg a hasiaci prístroj 2kg.

Komentáre

Zatiaľ žiadne.
Navštívte našu predajňu v Trenčíne
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - všetko pre vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pi: 09:00 - 17:00
So - Ne: Zatvorené
   2010 - 2024    SGL cars