Vyberáme auto do 2 500€

Blog > Vyberáme auto do 2 500€

05.12.2015

Vyberáme auto do 2 500€

Nízka cenová relácia a chuť vlastniť obstojné auto, taký je najčastejší problém motoristov. Do akých vozidiel sa oplatí investovať a od čoho dať naopak ruky preč. Pozrime sa na najznámejšie kúsky.

Škoda Fabia

Vyplatí sa kúpa Fabie do 2 500€? Za nás určite! Za túto cenu dostanete relatívne nenáročné vozidlo, ktoré môžeme kúpiť hneď v niekoľkých motorizáciach. Najčastejšie narazíme na trojvalcový agregát 1.2 HTP, ktorý nie je príliš obľúbený. Je predovšetkým určený na jazdu po meste a na to naozaj stačí. Pokiaľ kombinujete trasy, odporúčame sa obzrieť po silnejších 1.4 alebo naftové 1.9. Opravy na Fabii nie sú drahé a vďaka celkom chudobnej výbave sa veľa prvkov ani pokaziť nemôže.

Škoda Octavia

Octavia je bezprostredne veľmi spoľahlivé a vydarené auto. Otázkou však zostáva, či sa vyplatí kúpiť do 2 500€. Musíme vziať do úvahy, že solídna Octavia sa pohybuje až pri hranici 4 000€, teda musíme konštatovať, že nákup tejto Škodovky neodporúčame. Narazíte jedine na benzínové motorizácie, ktoré ťažkú Octaviu skôr kazia ako vynikajú (okrem 1.8T) a naftový agregát bude mať v tejto cenovej relácií naozaj obrovské množstvo najazdených kilometrov.

Volkswagen Golf

Golf štvrtej generácie nemusí byť do 2 500€ úplne zlou voľbou. Modely s koncernovým benzínovým agregátom nie sú príliš drahé, výbava je veľmi bohatá a jazdné vlastnosti sú taktiež veľmi dobré. Pri hranici atakujúcich 2 500€ je na zváženie aj naftový motor 1.9TDi, ktorý vydrží naozaj veľa. Určite sa však obzerajte po čo najmladšom kuse, Golfy staršej generácie pod r. 2000 nemajú v dnešnej dobe moc zmysel.

Peugeot 307

Prvý čistokrvný Francúz v našom výbere. Tristosedmička sa tomuto výrobcovia naozaj podarila! Do našej cenovej relácie zapadá celkom s prehľadom, motoricky sú vhodné jak benzínové tak naftové motory. Výbava a bezpečnosť sú na vysokej úrovni, teda sa zdá, že Peugeot 307 je ideálny spoločník. Budúci vlastník 307 bude musieť počítať s drahším servisom, avšak pri troche šťastia nebude toľko treba. 

Citroën C3

Ďalší zástupca zo zeme galského kohúta. C3 je mladšou sestrou už skôr veľmi populárneho Saxa. Najčastejšie nájdeme modely s benzínovým štvorvalcovým motorom v objeme 1,1 litra a naftový agregát 1.4 HDi. Takmer so 100% istotou môžeme povedať, že obidve motorizácie sú vhodnou voľbou, Úsporná nafta jazdí naozaj do 5L. Na trhu nájdeme pomerne veľa pekných kúskov, čiže je si naozaj z čoho vyberať.

Komentáre

  • Mato

    26.11.2016 11:04

    Autor textu zrejme nevidel dalej ako za vlastnu dedinu ... Otrasny clanok. Zdovodnit kupu fabie bez vybavy ze to je okej lebo sa nic nepokazi.... Sory ale to uz radsej na Lade budem chodit, s tym zadnym nahonom je aspon zabava... V danej cenovej relacii je cokolvek od VW group macka vo vreci. Videl som uz pojazdne 1.9, ktoresi znami kupili a do mesiaca sa robil servis za 2000 eur.... Ja som fanusikom francuzov,v sucasnosti mam doma dvoch a mal som uz dalsich troch a v rodine sme mali dokopi asi 12 francuzov a uplna spokojnost ale 307 neni podarene auto. Zavse spomeniem len prednu napravu a hrdzavebie podbehov... Motor1.4 hdi... Do mesta ale inac nic moc a bohuzial sa pri C3 setrilo na dieloch...
Navštívte našu predajňu v Trenčíne
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - všetko pre vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pi: 09:00 - 17:00
So - Ne: Zatvorené
   2010 - 2024    SGL cars