Vyberáme nové 5-dverové vozidlo okolo 7 000€

Blog > Vyberáme nové 5-dverové vozidlo okolo 7 000€

05.12.2015

Vyberáme nové 5-dverové vozidlo okolo 7 000€

Ešte pred dvomi rokmi to vypadalo, že sa s lacnými novými vozidlami roztrhlo vrece. Takmer každý známy výrobca automobilov mal v ponuke low-costovú verziu pre najmenej náročných užívateľov. Dnes je situácia o niečo zložitejšia. Vybrali sme pre Vás 3 kúsky, ktoré stoja za odskúšanie!

Dacia Logan

"Rodinné vozidlo s elegantným dizajnom za zaujímavú cenu" - presne tento slogan uvádza rumunská automobilka. Nenechajme sa však zavádzať pôvodom, keďže od roku 1999 Dacia patrí pod Renault a je potrebné podotknúť, že partnerstvo s týmto francúzskym výrobcom je na Dacii viac než vidieť.

Oficiálna základná cena sa pohybuje okolo 6.000€. Čo za to teda dostaneme? 5-miestny sedan s benzínovým agregátom o objeme 1.2 litra a výkonom 54kW. Výbava nie je na tak lacné vozidlo vôbec zlá, v základnej výbave dostaneme airbagy vodiča a posádky, posilovač zariadenia, ABS, elektronický stabilizačný systém, denné svietenie a ukazovateľ optimálneho rýchlostného stupňa.

Hyundai i10

Táto juhokórejská automobilka pozná veľmi dobre tuzemský trh. Po klasickej Škodovke, Hyundai vie ako najlepšie zapôsobiť na slovenského zákazníka - model i10 je toho názorným príkladom.

Za cenu mierne presahujúcu 7.000€ dostane zákazník automobil nižšej strednej triedy s veľmi dobrou výbavou. ABS, stabilizačný systém, brzdový systém BAS, airbagy, imobilizér, posilovač riadenia, výškovo nastaviteľný volant, centrálne zamykanie, tónované sklá či úchyty pre detskú sedačku ponúkne aj najlacnejšiu verziu s benzínovým agregátom o objeme 1.0 litra a výkon 66 konských síl.

Škoda Fabia

Netreba zdôvodňovať potrebu zaradiť Fabiu do našeho testu. Táto škodovka vládne českým a slovenským cestám a z hľadiska popularity sa teší obrovskému záujmu miestnych vodičov. Čo nám teda 5-miestna varianta tretej generácie Fabie ponúkne?

Auto roku 2015 v základnej škodováckej výbave Active sa pohybuje okolo 8.500€. Oproti svojim konkurentom nová Fabia vyniká predovšetkým moderným a veľmi elegantným dizajnom, kvalitou spracovania a tradíciou, s ktorou sa táto škodovka vyrába. S výbavou a cenou to je však horšie. V základe si môžete dopriať iba jednolitrový agregát o výkone 44kW, ktorý bude určený predovšetkým na mestskú premávku. Za najpodstatnejšie prvky výbavy vozidla môžeme považovať systém Start and Stop, 6 airbagov, stabilizačný systém, multikolízna brzda či EBP.

Na záver musíme skonštatovať, že situácia na trhu s lacnými vozidlami sa za posledné 2 roky naozaj zhoršila. 3-dverové varianty sa stále vyrábajú za priaznivé ceny. Samozrejme vozidlá, ktoré by mohli poslúžiť aj rodine do 7.000€ takmer nenájdete. Pri výbere nového lacného automobilu odporúčame popredu premyslieť financovanie, zamyslieť sa nad využitím vozidla, predovšetkým sa zaujímať o výsledky bezpečnostných testov.

Komentáre

Zatiaľ žiadne.
Navštívte našu predajňu v Trenčíne
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - všetko pre vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pi: 09:00 - 17:00
So - Ne: Zatvorené
   2010 - 2024    SGL cars